tirsdag den 22. marts 2011

Boost dit immunforsvar.... sunde madvarer


"Lad din medicin være din mad og din mad være din medicin", sagde en meget klog mand engang (Hippokrates).

Ud over at drikke Aloe Vera ;) så er der andre madvarer, der kan gavne dit immunforsvar:


Valnødder - super sunde, fordi de er rige på Omega-3-fedtsyrer, der har en gavnlig virkning på immunforsvaret.

Løg og hvidløg - indeholder mange fytokemikalier, der fungerer som stærke antioxidanter, som beskytter cellerne og stimulerer immunforsvaret.

Appelsiner - de er fulde af C-vitamin, folat, kalium, fibre og fytokemikalier, der styrker immunforvaret.
- medmindre de er drænet for vitaminer ved at være for længe undervejs fra træ - via butikken - til dit bord!!

Yoghurt - kan styrke immunforsvaret, fordi mælkesyrebakterierne i yoghurt er probiotiske, levende mikroorganismer, som er med til at forbedre sundheden i mave-tarm-kanalen. Undgå dog yoghurt-typerne der er fyldt med sukker ... og det er mange af dem!

Broccoli - fyldt med næring. En rigtig supergrøntsag, som er rig på C-, A-, og K-vitaminer samt kalcium, folat og masser af fibre.

Blåbær - indeholder både C- og E-vitaminer, samt store mængder fytokemikalier, som er med til at holde immunforsvaret i top.

Gulerødder - super sunde med et højt indhold af betacaroten, som bliver omdannet til A-vitamin inde i kroppen. Nyere forskning viser, at betacaroten øger aktiviteten af naturlige dræberceller i immunsystemet.

Avokado - har det højeste fedtindhold blandt frugter, og den indeholder næsten ingen sukker. Et forhold som er usædvanligt for en frugt. Fedtindholdet er dog sunde monoumættede fedtsyrer, som blandt andet er godt, hvis man skal passe på sit kolesteroltal. Desuden har avocado et højt indhold af A- og B-vitaminer og mineralerne jern, og kalium. Den indeholder også D-, E- og K-vitaminer.

... og husk ikke mindst: drik masser af vand!


Kilde: bl.a. magasinet Skøn



Ingen kommentarer:

Send en kommentar