søndag den 17. marts 2013

Hvordan har dine enzymer det?

Det er måske ikke noget du tænker over til dagligt? Men enzymer er utroligt vigtige for os. Vores krop har brug for dem for at kunne fordøje og optage næringen i maden. Uden de rette enzymer kan kroppen ikke optage vitaminer, mineraler og proteiner. Vores organer og væv har brug for enzymer for at kunne fungere optimalt. En celle kan indeholde op mod 1.000 forskellige enzymer. Men hvor får kroppen alle enzymerne fra? Det er bugspytkirtlen, som producerer dem, hvilket gør den til et meget vigtigt organ.

Hvis du primært spiser forarbejdet mad, skal bugspytkirtlen arbejde hårdt for at producere alle enzymerne. Det kan lede til problemer, for hvis den har ansvaret for alle fordøjelsesenzymerne, får den svært ved også at nå at producere stofskifteenzymer. De er vigtige for praktisk taget alle de indre processer i kroppen. uden dem kan sår ikke læges, vi ældes hurtigere, taber vitaliteten og får lavere modstandskraft mod sygdomme.

Når et enzym har udført sit arbejde ødelægges det, så derfor har kroppen løbende behov for tilgang af nye enzymer. Når man spiser råkost, indeholder den de enzymer, som kroppen skal bruge for at fordøje maden. Det betyder, at bugspytkirtlen kan fokusere på at producere stofskifteenzymer, som gør, at vi læges hurtigere, får mere energi og lagrer færre gifte i kroppen. Det er godt, hvis man kan spise sin mad i den oprindelige uopvarmede naturlige tilstand,  uden sprøjtemidler og tilsætningsstoffer. Spirer, hvedegræs, ananas, papaya og Aloe Vera er enzymrige levnedsmidler.

Så glem ikke at anvende den gule dunk hver dag eller én af de 2 andre smagsvarianter.

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar